Followers

:)

blogwalking

Rabu, 7 Disember 2011

L.O.V.E. is C.I.N.T.A. apa kes ni

assalamualaikum

bila difikirkan balik kan. umur dah nak masuk 21 tapi sampai sekarang min tak faham apa itu cinta. haha . mengaku ni. kalau guna en google banyak maksud kott. oke. ni maksud yang telah didefinasikan sendiri oleh min.

:n: cinta adalah penyatuan dua jiwa ( yakni suka sama suka bukanya bertepuk sebelah tangan) boleh menerima keadaan si pasangan, jujur, serta berusaha mengekalkan hubungan.Dan bukanya jenis bercinta dua tiga tahun lepas tu berpisah. :n:

secara kesimpulanya. min tak pernah lagi dapat merasai apa itu cinta. sampai ada orang tanya mama min bila min nak kahwin. last last nak suruh mama la pilihkan jodoh.

secara sukarela min kongsikan pengalaman.

1
berkenalan dari darjah 5 . min je kot tergilakan dia. menyesal pernah kenal dia. tapi tak apalah. pengalaman. min tunggu dia selama 9 tahun. tak pa tiada jodoh, sebabnya solat isthikharah min telah terjawab.

2
berkenaln semasa tingkatan 2 kot. anak cikgu yang mengajar min. bila dia cakap dia sayang min, min tak dapat kata apa. sebabnya min masih suka dekat 1. tapi dia sanggup tunggu sampailah dua tahun. min minta sampai situ sahaja sebab mama min cakap jangan anaiya kan perasaan orang. sebab min memaksa diri untuk menyintainya.

3
bila si dia cakap dia suka dan sayang min dari form 1. last last selepas spm dia baru beranikan diri cakap pekara yang sebenar. masih seperti yang ke 2 . sebab min masih teringatkan yang 1. tu pun selepas dinasihatkan oleh nenek min. minta di putuskan.

itu je la yang min pernah kenal hati seorang lelaki. tapi sekarang alhamdullilah. dah berjaya men'delete'kan memory dengan yang 1 tu. hidup baru sudah di mulakan.p/s: sangat cuak untuk bekenalan :n::n:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...