Followers

:)

blogwalking

Khamis, 28 April 2011

first week at new campus =="

*sigh

ni dah masuk minggu ke2 cik min dekat kampus shah alam.

segalanya lancar dan ada jugak tebantut nye.
antara suara suara aneh yg dok komplen

1) toilet yg dekat kelas unisex (oo) haha
2) ramai member yg mkn dekat cafe selalu kena cirit birit. ( bkn dikalangan DBM )
3) aircond dgn kipas ta function dengan bagus.
4) makanan mahal
5) sangat keras peraturan. siap pak guard buat spotcheck pagi2.

tu secara general nye laa...

secara peribadi nye .
FCUK !!
maaf keybord rosak ! ta leh delete !

2nd day masuk cik min kna bayar RM320. memang cik min suka melabur dalam amanah saham paw duit student tanpa dengar explanation dulu.

sah2 memang pokai cik min 2-3 minggu ni. thanks to yaya a.k.a kamalia isa sebab paham dan sanggup bagi cik min hutang dia dulu semata mata nak beli buku. ILU.

dah2. cik min nak smbung entry ni nanti. sebab apa RM 320 tu nanti cik min story. :)

30 cara berangan :)

nak tahu apa ?? nanti cik min senaraikan. haha . nak cabar minda cik min sendiri :)


Khamis, 14 April 2011

j.bieber review blog aku !!


betull...
tak caya ?





tgok ni ..









klik utk tumbesaran


min | jgn marah blogger sekalian :)

Rabu, 13 April 2011

shah alam !

tengah hari buta ni sebelum start citer marimar tu den nak kobar sikit ni.











CIK MIN

TAK SABAR

NAK MASUK

KULIAH BALIK !!





tapi ada sedihnya,kenapa waktu macam ni semua datang balik ??




cik min | if 'someone' baca this entry.IMUSDM !

faceblog cool :)

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Selasa, 12 April 2011

kes bengang !!


assalamualaikum | :)


kenapa kes bengang ?? ni nak bagitau. walaupun isu ni dah lama orang becerita.tapi bila kena dekat batang hidung sendiri baru tau.ape kisahnyaa ?

al kisah bila situasi sering belaku.(ayat.nak skema je )

kes yg pertama

bila ada sebuah kereta ni bawak terlalu pelahan di lorong laju.
bila potong je kereta tu.tgoktgok perempuan.

yang kedua.

dekat trafik light merah. dah duduk lorong laju lepas tu lambat bonar nak masuk gearr.dah tu mampus pulak enjin.bila potong,perempuan.

ni yang paling menyirap.
dekat beri laluan punya signboard.dah sah sah terpacak beri laluan.. ada jugak yang berhenti dekat situ sebab lampu merah. hah yang ni lelaki dgn perempuan sama je.

bukan nak puji diri sendiri bawak kereta berhemah ke apa ke.tapi kenyataan di bawah ni.kena la siasat dulu.



sebagai contoh. kitaorang yang perempuan ni bawak kereta.ada je pemandu lelaki yang sengaja ikut rapat2.potong sebelah siap bukak tingkap nak ngorat la apa laa.kejadian ni memang banyak kali berlaku. kadang kadang tu siap nyalakan lampu lagi.bukanya buat silap pun.

tu kes lelakinya.

yang perempuan pulak.

ada seorang perempuan ni 'ligan' lampu. kejar lampu merah la kan. dah tu dia yang salah siap speed lagi.bila je aku keluar dari simpang dia hon.dah memang lampu ak hijau.jalan la. dia boleh hon.apa kes ?? ak duduk depan dia duduk belakang. dekat 1 km aku tak kasi dia potong.hangin je dia.dah dia salah.nak tunjuk tunjuk apa pulak kan ??

macam macam la kisah pasal pemandu ni. tak kisah la lelaki ke perempuan ke janji berhemah.ikut je kelas teori time kita belajar memandu dulu tu. ikut je rule jalanraya.


min | berangan nak pakai FL

Ahad, 10 April 2011

selamat abah dan mama






video





mengucap panjang ...

assalamualaikum :)

semalam bersamaan 9 april 2011 tepat jam 11 malam.tersentap.tersentak.terkedu.terkejut. hambik kaw. oke.sebab apa ?

orang yang pernah aku sayang dulu muncul balik.dia add ak dekat fb.kenapa time2 macam ni kaw muncul ? =.="

tiba tiba lagu yuna yang berkumandang ni kena dengan situasi aku.

dah.nyah kan perasaan ni jauh jauh.




Isnin, 4 April 2011

itulah hospital


hai.ok hari ak nak teruskan je.dalam bahasa omputeh straight to the point.

Al kisah.toibb.

semalam bangun je dari tidor.lepas subuh tu.rasa ada something yang lain dngan diri ak ni. terasa sgt perit nak bukak mulut dah tu telan air liur nak gosok gg segala bagai la kan. dan yg paling pnting susah nak makan. so semalam moody je.malas nak cerita ngan mama. lepas tu teman abah g follow up mata dia.dekat hospital sultanah bahiyah alor setar. temu jnji dlm pkul 11.smpai je dlam pukul 1030 pg tu terus la ke kaunter klinik pakar. dalam 15 mnit.baru dpt no utk bahagian mata.mmndangkan aku ni tahu kalau nak cek kat klinik pakar mata mmg memakan masa. so aku ngan mama pun pegi la jalan jalan dalam hospital tu.

bqyqngkqn.ok cuba bayangkan. start kitaorang sampai, 10.30pagi smpailaa pukul 5 ptg. baru kitaorang balik.yang ak dgn mama ni dah penat dah ukur hospital. sampai pak cik guard tanya.nak jumpa doktor pakar mana la kan.adehhh.

masa kitaorang balik tu pun,pesakit yg dekat bahagian mata masih ada.dalam 40 org lagi yg masih belum dptkan rawatan.sebb apa ak crita dekat sini.mana perginya doktor lain ? mungkin sebab kekurangan doktor pakar ? mungkin susah nak jadi doktor ? dah tu kenapa ketatkan syarat nak jadi doktor? dan macam macam lagi.

nak tau apa jdi dkt aku ? sepanjang hari aku trpaksa mkn bubur.sebab terus telan je. malam tu baru cerita.mama kata jadi beguk.tak pun belah kg panggil bengkak cantik.
so letak je la ubatnya. pagi ni. teramatlah laa sakit..sangat sakit.lastlast pegi klinik.


doktor cakap nak jadi thyroid.apa tu ? blur.

lepas tu tnya mama. dan ini jawapanya.


aku pun tak paham apa itu thyroid





min|sakit sangat.saya perlukan painkiller !!

Sabtu, 2 April 2011

maaf ! terlalu gelap...

hai..
ape kena tajuk entry tu ? secara jujurnya ada.nanti ak crita. oke sambung kisah entry pagi buta tadi. sampai sekarang ak tak tidor lagi. tatau kenapa. dah 24 jam dah ni. nak kata tidor petang tak. siap keluar lagi dah tu siap makan mcflurry cornetto strawberry lagi. bukan tu je siap makn KFC. haha..

ok ak dah melalut dh ni.. sebenarnya sebelum ak beli BB tu, ak dah beli jam baru.sapa yg pernah baca entry zaman dulu punya tahulah.. setiap impian aku utk tahun 2011 dah nak tercapai semuanya.Alhamdullilah. ingat.. ni semua duit sya. ta mintak spa2 pun. mungkin rezeki. gaji beli BB yang jam tu hsil simpnan.


nak tgok jam tak ?? al maklumlaa.. sebelum ni secara jujurnya. ak tak pernah pakai barang semewah tu dan semahal tu. bila dh dpt mmg ak syg sgt. mungkin bg korang semua setakat jam yang harga RM50++ biasa.tapi bukan utk aku. sekarang ni tak boleh nak upload gmbr dri BB sebab usb.

ok.next cerita is pasal BB. orang tua tua cakap nak buat kerja yang elok contoh : nak jahit ke, nak beli barang mahal ke kna tgok hari. mulanya tak percaya. tapi ada kebenaranya. ini tak bermaksud membawa khurafat la. masih ada iman lagi. jangan risau. sebab tu ada pepatah cakap orang tua jangan buat tak tau. tgok apa dah jadi dgn ak.

ak beli BB tu hari selasa.tak sampai 24jam BB ak dah macam orang nazak. sebab speaker tak dengar apa. bila try call masuk tak boleh. nak start BBM pun tak boleh. nak copy contact list pun tak boleh. hado0i...sampai satu tahap menyesal beli BB dakat kedai tu.

esoknya pergi balik dekat kedai tu.2 jam buang masa dekat situ. dia cakap tak boleh siap. bila tanya knp.dia cakap msalah software. esoknya mai ambik. ingat bole siap. tak siap. masalh speaker. lusanya datang tu pun after dpt call dari tn kedai. i tukar baru punya.no caj. ok.settle. bila fikir balik maybe BB lama tu yg AP. bayangkan 3 hari 3 malam tak pegang hp. perghh.. boring. ingat dh settle. ada lagi. sim card tak dpt detect. pegi pulak menara celcom.selamatlaa no caj utk tukar sim lama ke baru. still pakai no lama.yahoo !!

dan bila je dh masukkan sim yeay!! sim dah oke. muka bukan brbunga2 lagi. haha. terus pegi beli cover.warna putih. haha.

okelaa. asyik citer pasal BB je. esok ke malam karang ke tu pun kalau internet celcom ni selaju sekarang i akn update lagi. dan pasal BB lagi. bukan nak tunjuk yang i ni ada BB sja nak berkongsi kalau ada yang kena macam saya.

opss.. pasal ap tajuk entry mcm tu ?? entry bawah ni banyak typing error sebab menaip dalam gelap.yelaa pukul 4 pagi katakan. bubye.




min | saja nak bagitau jom masuk link ni

perghh !!!




pukul 4.10pagi
2april2011


okay ! saya tahu dah lama saya ta update my belog fullstop.sangat lama oke.sangat buzy

*eleh..buzy la sangat kan* monologue

sebelum ada entry citer pasal kerja kan.memang kerja.betul.mulanya,cadangnya nak kerja utk 1 month la kan dengan bayaran gaji rm450 6/seminggu,perghh !! penat.kerja dekat mana?
sini ni hah...



sebelum ni,sepanjang bulan 12 2010.i mmg ada pegi interview jadi kerani.and mostly ingat.kena dapatkan at least diploma dulu.why ? diorang tak layan kot. dulu zaman mak mak kita boleh la pakai srp.sekarang nak tengok sebelah mata pun tak nak.
lastlast keja dekat tempat lama.

so start kerja 20 feb 2011
kerja pun kedai buku.ingat mudah ke.tiaptiap hari kena tegur.itu biasa.yang tak tahan. seneorita disana la

'min !! nantikan siapkan kerja akak eykk '
'min!! mai jaga depan ni ' yang belakang tu kerja terbengkalai.nanti toke balik marah pulak.

yang hairanya,bukan tak ramai pekerja.tingkat bawah ada 3 pekerja exclude i la kan. atas tu 2 orang pekerja.tak hairan lagi.yang pekerja kat bawah tu dah la buat kerja betul2 depan pintu masuk.tak nak pulak si seneorita ni jerit2.yang ak tengah panjat tangga dia jerit suruh itu ini.
*sigh

ini bukan sebab buli ok.mungkin sikit ada laa.

oke.tadi dah bagitau nak kerja satu bulan.maksudnya sampai akhir bulan 3.lastlast kerja sampai 14 mac je.sebabnya.
mungkin tak logik.tapi kes terasa.

ada 3 org pekerja ni.sambut birthday sma2 means that semua berank dlam bln 3 la kan. mintak boss buat birthday party dekat kedai.dan boss pun setuju.opss!!boss i cina oke.dan pekerja semua melayu hanya seorg je cina.oke teruskan.rancangan itu dirancang jauh dri pgetahuan aku.sebabnya.diorg tak nak mnjemput aku.ingat aku heran !

aku kan kerja 6/week so aku akan bercuti setiap kali rabu.so dengan perangai jahatnya mereka ni semua nak buat time aku cuti.hari rabu.lepas tu bncang dengan boss.boss tanyala
apa pasai tak mau ajak itu amoi ??
soksehsokseh
berbisik
=.='

do i care !! nott !!!

ingat diorang bisik2 ak taktau ke.sebab ap diorang buat macam tu ?? sebab nya aku ni jarang nak ambil pot utk anyam ketupat means mengumpat.bahasa kiasan la tu kan.

lepas tu,boss suruh jugak ajak aku.dengan berat hati meh tanya aku.

min,min..ni aunty suruh bagitau ni.esok(rabu) hampa tak payah cuti.nanti bawak la mai apa2 makanan tau.sebab kami nak smbut birthday.

WTH *dalam hati

tgok la dulu

last2 esoknya ak tak pergi sebab malam tu aku cerita 1 by 1 dekat my daddy.langsung dia sruh berhenti kerja.next and nextday nye aku langsung tak pegi kerja.

gaji ?

oh itu mesti . duitkan. bila dikira balik rm450 bahagi 30 hari dpatla rm15 sehari.lepas tu berangan la dpt gji 2rat lebih kan..

aleh2 aku dpt rm150 je.kerja dari pukul10pg smpai la 9 malam.

lepas tu cakap elok elok dengan abah.

abaaaahhh.....sony min ni dh rosak la.boleeh tak tukar phone baru ?

alaa..tak payah laa...

dalam kedegilan aku tu ak nak jugak phone baru. ajak si yana survey2 phone. dah jumpa apa yg diidam idamkan .



model apa ? minat bold2 tapi mampu beli curve je tu pun 8520



ni google je.nanti baru tunjuk yang sendri punya.

balik rumah kecek lagi.dan telah approve !!
terus naik status dekat fb. haha.

time beli tu bawak abah dgn mama. cik yana kerja.mulanya tak nak beli lagi.nak survey harga. tapi bila didesak oleh mama beli la jugak hari tu. harga ? rm720 after tolak my sony.+screen protector + 4gb=rm790

hambik kaw.

dan sekarang saya adalah pengguna blackberry.




tiba tiba mata dah ngantok.byebye


MIN|akan di update :) 22DCDF98 no pin BB

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...